2014. június 24., kedd

Menjünk gyrosozni - otthon!

Ebédre az üzemi étkezdében "gyros tál" volt. Namost egy gyereknek való gyros tál nagyobb, és több ennivalóból állt, mint az, ami az ebédhordóba került. Inkább nem részletezem, elég legyen annyi, hogy valamilyen csirkehús volt - pontos fellelhetősége ismeretlen, tehát vagy comb, vagy mell, vagy valami -, a krumpli kockára vágva, pirítva - újkrumpli szezon van, na de kérem! -, pár karika kígyóuborkából, lilahagyma-darabkából és egy evőkanálnyi szószból állt az egész. Nem mértük le, igaz, de kb. 10-12 dkg ha lehetett az egész, mindennel együtt. Hát nem, a gyros tál nem ilyen!
Tessék, nézze meg mindenki, hogy kb. 2000 Ft-ból igenis ki lehet hozni négy tányérnyi gyrost!

Sajtos gyros tál


Hozzávalók:
40 dkg karaj csíkozva
gyros fűszer
1 kg hasábburgonya
1 csomag SPAR kevert, vegyes saláta
3 db paradicsom
fél db kígyóuborka
fél fej lilahagyma
10 dkg reszelt sajt
gyros szósz
sütéshez olaj

Elkészítés:
  1. A felcsíkozott karajt olajon fehérre kapatjuk, megszórjuk gyros fűszerrel (ha nincs otthon, íme egy link), összekeverjük, 1-2 perc után felöntjük bő fél liter vízzel.
  2. Az uborkát, paradicsomot, lilahagymát felkarikázzuk, a salátacsomaggal összekeverjük.
  3. A húst időnként keverve, lassú lángon lesütjük, hogy csak kevés víz maradjon rajta - kb. 20 perc.
  4. Egy serpenyőben vagy lábasban az olajat megmelegítjük, beletesszük a krumplit, megsütjük (nekem 2 részletben sikerült) - ez is kb. 20 perc.
  5. A tányérra szedjük a húst, a sült krumplit, a salátakeveréket, meglocsoljuk a gyros szósszal, majd reszelt sajtot szórunk rá.
  6. Hideg sörrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése