2014. június 18., szerda

Egyszerű, gyors, finom: Zabpelyhes-kakaós-meggyes süti

Mivel fenenagy "takarítás"-ba kezdtem, előbb-utóbb várható volt, hogy az "elfeledett" polcrészek is előtérbe kerülnek a Nagy Zöld Szekrényből. Legalábbis abból a részből, ami a mienk. Merthogy nem az ám az egész! Az alsó polcon az egyik kerek dobozkát újból felfedeztem, zabpelyhestül-mindenestül. Mivel közel egy kilónyi van a dobozban, így kénytelen-kelletlen zabpelyhes süti készítésére adtam a fejemet. A hűtőben még mindig árválkodik egy fél üveg meggybefőtt, az idei meggy pedig hamarosan beérik, így muszáj lesz felhasználnom azt is - például egy zabpelyhes-meggyes sütihez.

Zabpelyhes-kakaós-meggyes süti


Hozzávalók:
4 tojás
240 ml cukor
240 ml búzaliszt
60 ml rizsliszt
200 ml zabpehely
75 ml olaj
1 cs sütőpor
30 ml holland kakaópor
1 cs vaníliás cukor
30 ml meggybefőttlé/meggylé
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral enyhén felverjük, hogy egynemű anyagot kapjunk, majd a többi hozzávalót is beleöntjük a tálba és kézimixerrel vagy fakanállal egy aránylag lágy, krémes állagú tésztát kavargatunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és légkeveréssel 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát érdemes csinálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése