Egyszerű, gyors, finom: Zabpelyhes-kakaós-meggyes süti
Mivel fenenagy
"takarítás"-ba kezdtem, előbb-utóbb várható volt, hogy az "elfeledett"
polcrészek is előtérbe kerülnek a Nagy Zöld Szekrényből. Legalábbis
abból a részből, ami a mienk. Merthogy nem az ám az egész! Az alsó
polcon az egyik kerek dobozkát újból felfedeztem,
zabpelyhestül-mindenestül. Mivel közel egy kilónyi van a dobozban, így
kénytelen-kelletlen zabpelyhes süti készítésére adtam a fejemet. A
hűtőben még mindig árválkodik egy fél üveg meggybefőtt, az idei meggy
pedig hamarosan beérik, így muszáj lesz felhasználnom azt is - például
egy zabpelyhes-meggyes sütihez.
Zabpelyhes-kakaós-meggyes süti
Hozzávalók:
4 tojás240 ml cukor240 ml búzaliszt
60 ml rizsliszt
200 ml zabpehely75 ml olaj1 cs sütőpor30 ml holland kakaópor1 cs vaníliás cukor30 ml meggybefőttlé/meggylé
Elkészítés:
A
tojásokat a cukorral enyhén felverjük, hogy egynemű anyagot kapjunk,
majd a többi hozzávalót is beleöntjük a tálba és kézimixerrel vagy
fakanállal egy aránylag lágy, krémes állagú tésztát kavargatunk. A sütőt
180 fokra előmelegítjük és légkeveréssel 30-35 perc alatt készre
sütjük. Tűpróbát érdemes csinálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése