2014. július 1., kedd

Bazsalikomos pipifasírtos gyorskaja - avagy hogyan lakjunk jól négyen 1200 Ft-ból?

Tegnap visszafele sétáltunk a doki nénitől, amikor úgy döntöttem, megnézzük, Andival mi újság az új melóhelyen. Egy húsboltban dolgozik egyébként. Megütötte a szememet a csirkemell filé, annak is a cafatkái. Mondják, hogy az a legjobb fasírt, ami nem színhúsból készül, hanem van benne szalonna is, bőr is, így hát kitaláltam, hogy pipifasírtot oktojálok vacsira, főleg, hogy automatikusan megkérdezte az eladó csaj, hogy ugye ledarálja :)
Az oktojálás sikerrel járt, úgyhogy íme a recept:
Bazsalikomos pipifasírtos gyorskaja
Hozzávalók:
50 dkg darált csirkehús (778 Ft volt kilója)
3 szelet kenyér belseje
1 tojás
1 ek só
1-2 ek morzsa
kevés fokhagyma, bazsalikom, frissen őrölt bors
1 ek mustár
1 kg újkrumpli (100 Ft/kg)
1 szem paradicsom
fél db kígyóuborka
1 csomag mediterrán saláta mix (Lidl-ben akciósan 179 Ft most)
5-6 dkg sajt
pár csepp balzsamecet
sütéshez olaj
Elkészítés:
  1. A fasírthoz a húst a sóval, tojással, fűszerekkel és a mustárral összedolgozzuk, hozzáadjuk a kenyérszeletek belsejét, ha kell, egy kis vízzel lágyítunk rajta, és hozzátesszük végül a morzsát. Golyókat formálunk belőle és kisütjük forró olajban. Nem, nem kell beleforgatni a morzsába, így is kisül és finom, ropogós lesz a külseje!
  2. A krumplit megkaparjuk, hasábokra vágjuk és azt is kisütjük.
  3. A salátakeverékhez hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a karikázott kígyóuborkát és a kockázott sajtot, majd ízesítjük sóval, oreganoval, borssal, fokhagymával, bazsalikommal, pár csepp balzsamecettel.
Az egészet egy tányérra tesszük - nekünk még kijött ennyi pénzből egy 2 literes kóla is hozzá. Olcsóbb, mint a mekis kaja és laktatóbb is :)
Bopci blog - fotó
Bazsalikomos pipifasírtos gyorskaja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése