Közben kiderült, hogy egy ismerősömnek van a szülinapja, no fogjuk rá, hogy miatta készült ;) :)

Fekete erdő torta
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek cukor1 mk szódabikarbóna
pár csepp vanília- és citromaroma
5 ek liszt
Krém:
2 x 2 dl tejszín
2 x 3 dl cukrászalap
kb. fél üveg (bio) meggyzselé (saját szedés- és készítés, kukacon kívül nem igazán látott mást, csak esőt a fa)
20 + 10 csepp Norbi update 1 édesítőszer
Díszítés:
kb. 20 szem meggy
csokiforgács
- A tortát az 5 tojásos piskóta megsütésével kezdjük.
- Miután kihűlt, félbe vágjuk. Az alsó részét bekenjük meggyzselével. Erre kerül a 2 dl tejszín+ 3 dl cukrászalap + 20 csepp édesítőszerből készült krém. Teljesen bekenjük vele, majd egy fagyis/desszertes kanállal kis mosolyt vágunk bele, az ebből megmaradó krémet elkeverjük 2 kávéskanálnyi meggyzselével és visszatöltjük a mélyedésekbe. (Ezért kell ebbe édesítőszer, mert a meggyzselé savanykás, a cukor pedig eláztatná a krémet.)
- A torta másik felét rátesszük, egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen levegő benne.
- A másik 2 dl tejszín + 3 dl cukrászalap + 10 csepp édesítőszer krémet elkészítjük, harmadoljuk. 2/3-át a tortára kenjük, megszórjuk csokiforgáccsal. A maradék 1/3 adag krémet csillagfejű nyomóval habcsók alakú díszeket készítünk a torta szélére, majd 1-1 szem meggyel díszítjük.
- Pár órán át érdemes hűtőben tartani, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése