2014. június 24., kedd

Cupcake. Mert kitaláltam, hogy kell :)

Azon morfondíroztam, hogy csak kéne hétvégére csinálni muffin-szerűségeket, de konkrétan az "azonnal elfogy" kategóriába tartozókat. Tehát nem a Mount Everest-mérettel rendelkező tésztást, pici krémmel, hanem a kevés tészta, sok dísz fajtát. Valójában - töredelmesen bevallom -, eddig fogalmam sem volt róla, hogy a muffin és a cupcake nem egy és ugyanaz. A Paprika TV-n nézem én itt folyamatosan a muffinháborúkat meg a hasonló műsorokat, de csak azon csodálkoztam mindig, hogy mégis mi a fenét csinálnak, idegeskednek, kiabálnak egymással, hogy még nem sül a süti, a tészta, stb., mikor egy normál muffin 20 perc alatt, 180 fokon megsül. Feltéve, hogy elő van melegítve a sütő neki. Kitérő kihúzás, és a gugli az én barátom, nosza, kutassuk fel, mégis hogy csinálják, hogy olyan sima, gyurma-szerű, egyenletes réteget csinálnak a krémből, majd arra pakolásznak különböző csili-vili díszeket. Momentán egy mikrofon elég rendesen felkeltette az érdeklődésemet. Olyannyira, hogy megkérdeztem, és csupán egy ezres belőle egy falatnyi darabka, ami a mikrofon feje. Úgyhogy azt hiszem, ezzel még egy picit várok. De a többi hozzávaló igencsak beszerzésre fog kerülni. :)

Cupcake alaprecet

Hozzávalók:
4 tojás
1 bögre nem túl kemény vaj
1 bögre cukor
1 bögre tej
1 bögre rétesliszt
1,5 bögre finomliszt
2 teáskanál vaníliás cukor
csipetnyi só
1 csomag sütőpor
Elkészítés: A vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojásokat. Ezután beleöntöm a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett - tejjel felöntve - homogén tésztává alakítom. A kész tésztát a muffinsütőbe illesztett papírkapszlikba töltöm, és 180 fokon aranyszínűre sütöm.

Ez az egyszerű, de mutatós kategória, de kész kellékek szükségeltetnek hozzá 
Ez az egyszerű, de mutatós kategória, de kész kellékek szükségeltetnek hozzá

Baileys-krém

Hozzávalók:
1 bögre nem túl kemény vaj
2,5 bögre porcukor
3 evőkanál Baileys likőr
Elkészítés: A vajat a porcukorral és a likőrrel simára keverem, majd habzsákkal a tészták tetejére nyomom, tálalásig hűtőbe teszem a kész tésztákat.

Citrusos krém

Hozzávalók:
1 bögre nem túl kemény vaj
2,5 bögre porcukor
1 evőkanál lime-lé
½ lime reszelt héja
½ narancs reszelt héja
Elkészítés: A vajat a porcukorral és a lime levével alaposan kidolgozom, majd hozzáreszelem a lime és a narancs héját. Ezzel is átforgatom, végezetül a krémet habzsákból a süteményekre nyomom. A süteményeket tálalásig a hűtőben tartom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése